Privacybeleid

Jouw privacy is voor Slimm€nergie van groot belang. Dit betekent dat je gegevens veilig bij ons zijn en dat wij er altijd netjes mee omgaan. In deze privacyverklaring leggen we uit, wat wij doen met de informatie die we van jou ontvangen.

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevens (AVG) van kracht, om een nog betere bescherming van je persoonsgegevens te garanderen. Als je vragen hebt, , neem dan contact met ons op.

Een persoonlijke vergelijking maken en een contract aanvragen

Je kunt via www.slimme-energie.nl een aanvraagformulier invullen, waardoor er namens jou een contract zal worden afgesloten bij een energieleverancier. Daarom vragen we een aantal persoonsgegevens en gegevens over je huidige situatie.

Wij zullen daarom de volgende persoonsgegevens van jou verwerken:

  • Naam en voornaam
  • adres
  • woonplaats
  • emailadres
  • telefoonnummer
  • geboortedatum
  • geslacht
  • IBAN
  • leeftijd
  • samenstelling huishouden

Technische meetgegevens van de apparatuur zoals IP-adres, cookies en jouw surfgedrag op onze websites zullen worden opgeslagen.

Wij bewaren deze informatie om je inzage te kunnen geven in de aanvraag, die je hebt gedaan en je serviceberichten te kunnen sturen over jouw contract. Deze gegevens gebruiken we tevens om je persoonlijke serviceberichten te kunnen sturen over jouw vergelijking. Je emailadres wordt toegevoegd aan onze klantenlijst, als je een aanvraag hebt gedaan via de site, zodat we je relevant nieuws, informatieve (bespaar)tips en speciale aanbiedingen kunnen sturen. Je kunt je op elk moment weer via onze site afmelden voor deze berichten.

Contactformulier

Onze klantenservice staat tijdens kantooruren voor je klaar. Daarom kun je ons altijd bellen voor vragen of het contactformulier invullen op de site. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, vragen we je e-mailadres en je naam. Als graag gebeld wilt worden door onze overstapcoaches, dan hebben we natuurlijk je telefoonnummer nodig. Wij bewaren deze informatie, totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie. Daarna wordt de informatie opgeslagen in ons archief, om je in de toekomst van dienst te kunnen zijn.

E-mailcommunicatie

Wij helpen je graag. Je kunt je daarom aanmelden voor onze nieuwsbrief en emailservice met relevant nieuws en informatieve (bespaar)tips. Wij sturen je maximaal vier keer per jaar een email, uitsluitend over aan energie gerelateerde onderwerpen. Deze gegevens worden bewaard totdat je je uitschrijft. Daarnaast zal je één keer per jaar een mail ontvangen met de mededeling dat je contract bij je energieleverancier is afgelopen en dat we een nieuw contract voor je hebben afgesloten.

Statistieken en profilering

Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze site. Met deze statistieken kunnen we continu onze site verbeteren. Hierdoor kunnen we je nog beter van dienst zijn.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Wij geven je persoonsgegevens uitsluitend door aan een nieuwe energieleverancier. De overdracht van deze gegevens gebeurt met de grootste zorg voor jouw privacy. Je ontvangt dus geen rechtstreekse aanbiedingen van andere bedrijven.

Cookies

Bij het verzamelen en combineren van je gegevens maken we gebruik van cookies. Wil je meer weten over cookies? Lees dan ons cookiebeleid.

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat je gegevens bij ons goed beveiligd zijn. We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan. Om inzage van je persoonsgegevens door onbevoegden te voorkomen, heeft Slimm€nergie verschillende beveiligingsmaatregelen getroffen, onder meer tegen ongeoorloofde toegang, wijziging en gebruik, onrechtmatige en onbedoelde vernietiging en onbedoeld verlies. Deze bevatten interne herzieningen van onze datacollectie, -opslag en -verwerkingspraktijken en veiligheidsmetingen, alsook fysieke veiligheidsmetingen ter bescherming van de systemen. Toegang tot persoonlijke informatie is beperkt tot de Slimm€nergie-medewerkers en contractpartijen, die de informatie nodig hebben om onze service te laten functioneren, verder te ontwikkelen en te verbeteren. Deze partijen zijn begrensd door verplichtingen van vertrouwelijkheid en kunnen worden onderworpen aan disciplinaire maatregelen, inclusief beëindiging van de relatie en rechtsvervolging, als zij falen aan deze verplichtingen te voldoen.

Medewerkers van Slimm€nergie en overigen die in opdracht van Slimm€nergie toegang hebben tot persoonsgegevens, zijn verplicht tot geheimhouding van de persoonsgegevens waarvan zij kennis nemen, behoudens voor zover zij door wet- of regelgeving verplicht worden mededelingen te doen.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze website wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen belangrijke wijzigingen apart aan te kondigen.

Inzage en wijzigen van je gegevens

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens van Slimm€nergie hieronder. Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik
  • alle persoonsgegevens laten verwijderen (recht om te worden vergeten).

Indien je gebruik wil maken van een van bovenstaande rechten, stuur dan je verzoek per e-mail naar info@slimme-energie.nl.

Klacht indienen

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Slimm€nergie

info@slimme-energie.nl

 

Wij helpen je graag

Klantenservice

Slimm€nergie staat voor gemak. Wij zijn er om jou te ontzorgen. Dus als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.

 

klantenservice@slimmenergie.nl

085-1302179

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag: 9.00 – 21.00

Stel direct jouw vraag

Onze klantenservice staat voor jou klaar. Laat je e-mailadres achter en stel je vraag. Jouw vraag wordt direct in behandeling genomen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Je hoeft je oude contract niet op te zeggen. Slimm€nergie regelt alles voor je.
Aan het einde van jouw energiecontract zorgt Slimm€nergie ervoor dat je automatisch overgaat naar een nieuw contract. Uiteraard tegen de laagste energietarieven!
Je betaalt altijd in maandtermijnen vooruit voor de energierekening die je jaarlijks ontvangt. Dit maandelijkse bedrag is het voorschotbedrag. De nieuwe leverancier bepaalt het voorschotbedrag op basis van het verbruik in het verleden op het adres waar de energie wordt geleverd.