Veelgestelde vragen

Wat is SlimmEnergie

SlimmEnergie is een bedrijf, dat er voor zorgt dat deelnemers jaarlijks bij de voor hen goedkoopste energieleverancier worden aangesloten.

SlimmEnergie neemt het beheer van uw energiecontract uit handen. Jaar in, jaar uit zorgen wij er voor, dat u wordt aangesloten bij de goedkoopste energieleverancier. Wij kijken naar uw woonsituatie en verbruik. Op basis daarvan selecteren we het energiecontract, dat voor u het grootste financiële voordeel oplevert. Daarnaast bewaken wij de einddatum van het energiecontract, zodat u zonder boete het jaar daarop weer het voor u goedkoopste energiecontract kunnen verzorgen. Daardoor voorkomt u hogere verlengingstarieven en bespaart u ieder jaar opnieuw veel geld.

Wij staan voor gemak en ontzorging. Dat is ons uitgangspunt en daarom hebben wij alles zo ingericht om u als deelnemer het beste te helpen en je elk jaar bij de voor u goedkoopste energieleverancier onder te brengen.

De dienst van SlimmEnergie kost u als deelnemer niets! SlimmEnergie ontvangt een vergoeding vanuit de leverancier. Wij hebben niet met één bepaalde leverancier aparte afspraken, waardoor wij onafhankelijk zijn en wij de leverancier kiezen die voor u het voordeligste aanbod heeft.

U zult nog steeds contact onderhouden met de energieleverancier. Dat begint vaak bij het doorgeven van uw meterstanden. Dit doet u direct bij uw energieleverancier. Vaak krijgt u ook een persoonlijke pagina. Wilt u uw voorschotbedrag aanpassen of wilt u een betalingsregeling treffen, dan dient u dit af te stemmen met de energieleverancier die wij voor u gekozen hebben.

Als u hebt aangegeven, dat u zonnepanelen hebt, geven wij dat door aan uw nieuwe energieleverancier, zodat die de door u opgewekte stroom kan verrekenen. Is dat nog niet bij ons bekend, stuur ons dan een e-mail om door te geven per wanneer u zonnepanelen hebt.